Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarAlternativ på begagnad bil - Steg 3

Efter att du vet din budget och dina behov kan du börja titta på olika alternativa bilmodeller och årsmodeller för lämpliga begagnade bilar. Lättast att göra detta är att i lugn och ro läsa på om olika bilar i några tidningar efter att du fått en uppfattning om vilka bilar som matchar i pris och funktion din budget och dina behov.

Hitta priser på begagnade bilar

Det finns många ställen som listar priser på begagnade bilar som kan ge dig en fingervisning om vad du kan räkna med att få betala för olika bilar. Det kan vara värt att surfa runt på de olika bilannonseringssidorna som finns och några av de bästa webbplatserna för bilannonser hittar du här.

Ett annat bra ställe att få en indikation på vad en begagnad bil kostar, både i inköp men även i övriga kostnader är hos Konsumentverkets Bilkalkyl Här beräknas alla kostnader för bilen så som värdeminskning, normala reparationer för denna bilmodell samt däck, bensin och parkering. Konsumentverkets bilkalkyl är det bästa sättet att räkna vad begagnade bilar kostar.Var ska du köpa din begagnade bil

När du hittat ett antal alternativa bil- och årsmodeller utifrån dina behov och krav på bilen men även som passar din bilbudget är det dags att i nästa steg att bestämma om du vill importera bilen själv eller köpa bilen i Sverige .

Ifall du bestämmer dig för att köpa den begagnade bilen i Sverige får du fundera på om du ska köpa privat eller hos en bilhandlare, steg 5.