Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarFörsäkra den Begagnade Bilen rätt - Steg 10

Något som är lätt att glömma bort när du köper en begagnad bil är bilförsäkringen. Det är dock väldigt viktigt att du har en bilförsäkring när du åker hem med bilen och undersök att bilen verkligen är försäkrad när du provar den.

Genom att vara ute i god tid hinner du jämföra olika försäkringsbolags pris på bilförsäkringarna för den begagnade bilen som du ska åka och titta på.

Kontrollera gärna med ditt försäkringsbolag innan du åker och tittar på en bil och hur de tycker att du ska hantera bilförsäkringen. Om du inte har en bilförsäkring redan eller tror att det finna något försäkringsbolag som kan ha en bättre bilförsäkring ska du naturligtvis kolla detta.Kolla med flera försäkringsbolag när du väl ska teckna försäkringen på den begagnade bilen för det är ett lätt sätt att tjäna några tusen kronor per år. En del tips på hur du ska göra när du jämför bilförsäkringar hittar du här.

Glöm inte registrera överlåtelsen

När du och säljaren är överrens och skrivit på alla köpeavtal och andra papper samt satt du har fixat bilförsäkringen på din nya begagnade bil är det en sak till du ska göra innan du åker hem. Du måste se till att både du och säljaren registrerar på överlåtelsen av bilen och postar dessa överlåtelsepapper till Transportstyrelsen. Mer om överlåtelse av bilar hittar hur under det sista steget, steg 11.