Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarImportera en begagnad bil - Steg 4

Det importeras över 30.000 bilar begagnade bilar privat till Sverige varje år och de flesta bilarna kommer från Tyskland men många kommer också från USA.

Från Tyskland importeras nästan bara begagnade bilar eftersom nya bilar är t.o.m. lite dyrare än i Sverige. Vanligast är att importera så kallade Jahres Wagen vilket är bilar som anställda på bilfabriker får köpa till förmånligt pris varje år och säljs ett år senare då den bilanställde får köpa en ny Jahres Wagen.

Från USA importeras begagnade men även nya bilar. Det kräver mer kunskap, pappershantering och det tar betydligt längre tid att importera bilar från USA jämfört med Tyskland.Importera en begagnad bil för första gången

De flesta som importerar bilarna gör det för första gången och lyckas sparar 10.000-tals kronor. Det finns dock de privatpersoner som gör dåliga bilaffärer eller t.o.m riktigt dåliga bilaffärer som innebär att de förlorar både pengarna och bilen.

Det vanligaste sättet att bli lurad är att mätaren har blivit omställd till betydligt lägre miltal. Det finns även krockskadade bilar som säljs som fina begagnade bilad som att de aldrig varit skadade men även stulna bilar som fått nytt chassinummer vilket innebär att du kan bli tvungen att lämna till baka den. Det är bra att kolla på listan med tips då du importerar bilar.

Om du funderar på att prova importera bilen själv kan det bli en riktigt bra affär för dig. Dock gäller det att du läser på mycket om att köpa begagnade bilar utomlands och många tips om bilimport hittar du här.

Köpa bil begagnade bil i Sverige

Ifall du känner att det där med att importera bil inte är något för dig återstår det att bestämma av vem du ska köpa bilen i Sverige vilket du får tips om i steg 5.