Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarLåna pengar till att köpa av begagnad bil - Steg 8

Det flesta som köper en begagnad bil behöver låna pengar för att ha råd med en dyrare begagnad eller ny bil. Genom att välja rätta långivare för billånet kan du spara 10.000-tals kronor under bilens livslängd. Skillnaden för den totala kostnaden på ett billån på 150.000 mellan 6% och 10% ränta och en amorteringstid på 10 år är hela 30.000 kr, du kan med andra ord lätt spara stora pengar på att leta efter ett billigare billån.

Detta betyder att om du lägger någon timme på att hitta ett bra billån är det en av de timmar som då tjänar mest pengar på i hela livet. Det bästa sättet att låna pengar är att ha en bra säkerhet på lånet för den begagnade bilen och ifall ni äger en fastighet som ni kan låna mer pengar på är detta troligtvis det bästa alternativet.

Det näst bästa sättet är att använda bilen som säkerhet eller ta ett blancolån på en seriös bank. Det du ska göra först är att kontakta den bank som ni använder för övriga lån för att se vilka villkor ni kan få hos dem.

Ni ska naturligtvis jämföra deras lånevillkor med någon av nisch- eller småbankerna som brukar kunna ge de bästa villkoren. Just nu kan du jämföra alla billån för att hitta de som har de bästa lånevillkoren väldigt enkelt.

Något du ska undvika är att ta korta lån hos mindre eller större finansinstitut som kan ha räntor på 12% och uppåt. Om du måste låna hos någon sådan långivare är det bättre att vänta med att köpa en begagnad bil.

Skriva kontrakt på bilen

När du vet att du får låna pengar till din begagnade bil är det dags att i steg 9 skriva ett kontrakt på bilaffären som finns mer information om här.