Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarBra ställen att hitta begagnade bilar på - Steg 5

När du ska leta efter en begagnad bil kan du göra detta på flera olika sätt. Antingen kan du besöka de lokala bilhandlarna men många av bilhandlarna lägger ut sina begagnade bilar med priser på nätet via några av alla webbsiter som litar alla tillgängliga begagnade bilar.

Att hitta begagnad bil på nätet

Att sälja bilar via annonser på internet är det vanligaste sättet att sälja bilar. Både företag och privatpersoner säljer bilarna med hjälp av nätannonser och det finns. Nästa samtliga av de större bilhandlarna i landet annonserar regelbundet ut sina begagnade bilar med hjälp av stora webbportaler som har nästa alla bilarna som ligger till försäljning.

De största och bästa webbplatserna att leta efter begagnade bilar på är hos:

  • KVD - Kvarndammen säljer otroligt många begagnade tjänstebilar till riktigt bra priser.
  • Bytbil.com samlar annonser om främst begagnade bilar.
  • Bilförmedlingen säljer begagnade bilar på kommission.
  • Biltorget säljs och hittas begagnade bila.
  • Bilweb har många annonser på begagnade bilar.
  • Bilgaraget är en plats att hitta information om begagnad bil.
  • Blocket har många privata bilannonser.
  • Tradera förmedlar stora mängder annonser och även för bilar.

Regler och villkor vid bilköp

Reglerna och villkoren skiljer om du köper begagnad bil privat eller om du köper hos en bilhandlare

Köpa bil privat

Om du köper en begagnad bil privat brukar du kunna få den till ett lägre pris än om du köper hos en bilhandlare, Det gäller dock att du själv är duktigt på begagnade bilar eller att du känner någon som är riktigt duktig på bilar som kan hjälpa dig.

Du kan göra att klipp när du köper bil privat, speciellt om du är duktig att pruta men du kan också göra en riktigt dålig affär. Väldigt många "privatpersoner" som säljer begagnade bilar har mycket mer erfarenhet än vad du har av bilar. Det finns många personer som säljer och köper 10-tals och t.o.m. hundratals bilar varje år så de vet vad de håller på med.Köpa bil hos bilhandlare

Att köpa en begagnad bil hos en bilhandlare innebär en viss trygghet. En del i tryggheten är att du garanterat inte kommer att göra ett klipp eftersom alla bilhandlare förstår värdet i olika begagnade bilar. Tryggheten är också att du kan få en varudeklaration och är det hos en seriös bilhandlare är bilen marknadsmässigt rätt prissatt.

Titta på den begagnade bilen

När du väl hittat en intressant begagnad bil på nätet är det tid för att i steg 6 åka och titta på den begagnade bilen.