Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarBudget för begagnad bil - Steg 2

När du definierat vilka behov du har på bilen ska du ta fram en budget för hur mycket du kan tänka dig att lägga på den begagnade bilen.

Det som är viktigt att tänka på är att en begagnad bil inte bara kostar mycket i inköp utan även i service och reparationskostnader samt skatter och bensin. Hur mycket det olika kostnaderna blir för bilen beror mycket på bilmodell, årsmodell och hur mycket du kommer att köra.

Försök då även att när du lägger upp en budget för din tilltänkta bil även uppskatta hur många mil du kommer att åka med bilen. Många kör mellan 1000 -1500 mil per år men detta beror mycket på avstånd till jobbet och avstånd till släkt och vänner.Beräkna budgeten för bilen

När du beräknar vilken budget, d.v.s. vilka utgifter ni har råd med för den begagnade bilen, ska du göra detta utifrån hur mycket pengar varje månad har ni råd att avvara totalt för bilen. Denna summa kommer sedan styra vilka bilmodeller och årsmodeller ni har råd med. Månadsbudgeten för bilen ska och kommer räcka för alla kostnader rörande bilen som ränta på billånet, amorteringar på lånet, bensin, reparationer, skatter och andra kostnader.

När du kommit fram till hur mycket pengar ni kan lägga på bilen varje månad är det dags för att titta på vilka alternativa begagnade bilar, steg 3, som skulle passa era behov och er budget