Begagnade-bilar - Fakta och information om Begagnade-bilarRegistrera Överlåtelse vid köpa av begagnad bil - Steg 11

När du köper en begagnad bil ska du som köpare och säljaren skicka in var sitt exemplar av överlåtelse av bilen till Transportstyrelsen. Om inte detta görs på rätt sätt och en av er har onda avsikter kan detta bli mycket problematiskt att korrigera. Det ni ska göra är att båda två, både köparen och säljaren, fyller i och skriver på överlåtelsen.

Reglerna säger att en anmälan om ägarbyte måste ske inom 10 dagar men det kan lätt glömmas bort eller medvetet undvikas av ena parten För att vara säker att överlåtelsen av den begagnade bilen når Transportstyrelsen är att tillsammans gå och posta dessa överlåtelsen i en brevlåda.

Fylla i anmälan om överlåtelse

Överlåtelsen av billen är det så kallade ägarbytet ska fyllas i på det senaste utfärdade registreringsbevisets andra del (den som är gul):

Registreringsbevisets gulad del används för överlåtelse av begagnad bil

Överlåtelser gällande begagnade fordon ska skickas till:
Transportstyrelsen
701 81 Örebro

Det är också viktigt att kontrollera att överlåtelsen har nått Transportstyrelsen och detta gör du genom att kontakta Transportstyrelsen. Detta gör du enklast genom att skicka ett mail till transportsystemsens SMS-tjänst genom att skicka registreringsnumret ABC123 till 72503.

Lycka till med ditt bilköp!

Nu är du väl förberedd på att köpa en begagnad bil men tänk på att inte ha för bråttom.

Mer är 1000 nya begagnade bilar kommer ut till försäljning varje dag.